Microsoft ar putea continua sa livreze pachete Windows XP, daca consumatorii le vor cere

Data publicarii: 25-04-2008 | IT&C

Microsoft si-ar putea schimba planurile de a scoate de pe piata pachetele Windows XP pana la 30 iunie, in cazul in care clientii si-ar manifesta interesul de a-l folosi in continuare, insa aceasta tendinta nu a fost inca semnalata, a spus directorul executiv al Microsoft, citat de Reuters.

"XP a ajuns la final. Am anuntat deja un termen. In cazul in care clientii isi schimba optiunile, putem oricand sa il reintroducem, insa in prezent vrem sa oprim livrarile de noi pachete XP", a spus joi directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer, in cadrul unei conferinte de presa.

Microsoft a anuntat ca nu va mai acorda licente de Windows XP producatorilor de calculatoare si va incheia vanzarile catre persoanele fizice pana la 30 iunie.

Ballmer a spus ca cea mai mare partea a retailerilor vand calculatoarele impreuna cu sistemul de operare Windows Vista, cea mai noua versiune a Windows, iar cei mai multi dintre consumatori aleg sa  achizitioneze Vista.

Unii dintre clienti s-au plans de faptul ca nu pot cumpara pachetele XP de la magazine si ca, pentru a primi un pachet XP, trebuie sa isi achizitioneze calculatoare, ca si cum ar fi mici companii.

"In mediul actual de afaceri, inca avem clienti care cumpara calculatoare cu sistem de operare Windows XP, pentru ca departamentele de tehnologie informationala lucreaza cu aparatura veche de cele mai multe ori", a mai spus Ballmer.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: