Locuinte de lux de la 400.000 de euro pana la doua milioane de euro

Data publicarii: Astazi, 29-04-2008 | Imobiliare

Vilele si penthouse-urile sunt cele mai scumpe locuinte de pe piata rezidentiala, achizitionate in principal de cei cu posibilitati financiare peste medie, noteaza Gandul. "Penthouse-ul reprezinta un apartament de lux situat la ultimul nivel al unei cladiri beneficiind de spatii largi si terase generoase. Acesta imbina avantajul oferit de o vila, cu cel oferit de un apartament, terasa putand fi transformata in gradina", spune George Ivan, consultant in cadrul departamentului rezidential al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox. Acesta mai spune ca aproape toate proiectele au ultimul etaj destinat acestui tip de locuinte, in afara de cele care nu sunt situate in zonele centrale, caz in care pretul unui asemenea apartament ar depasi conditiile zonei respective.

Un alt avantaj al acestui tip de apartament este dat de locatie: in timp ce o vila face parte de regula dintr-un ansamblu rezidential situat la marginea orasului, un penthouse poate fi achizitionat in proiectele care au locatii centrale sau semicentrale.

Irina Petrescu, managing director la compania imobiliara Esop, spune ca vilele sunt preferate in general de cei care doresc intimitate, in special de familiile cu mai multi copii si animale de casa. Astfel, 5% din piata rezidentiala este alocata vilelor, in timp ce penthouse-urile ocupa un maximum de 3%. Foarte putine dintre vilele si penthouse-urile scoase la vanzare sunt achizitionate in scop investitional, si asta din cauza ca este mult mai greu de inchiriat si de revandut.

300 de metri patrati, suprafata maxima pentru un penthouse

In ceea ce priveste suprafetele, acestea difera de la un proiect la altul, dar in general penthouse-urile au suprafete cuprinse intre 170 si 300 de metri patrati, in timp ce vilele dispun de suprafete de pana la 500 de metri patrati. Potrivit datelor companiei imobiliare Esop, suprafata terasei unui penthouse este cuprinsa intre 50 si 100 de metri patati, iar la o vila ajunge pana la 500 de metri patrati. "Atractia deosebita pentru un penthouse o reprezinta amenajarea gradinii pe terasa apartamentului.

De asemenea, aici se poate amplasa si o cada tip jacuzzi si mobilier de gradina. Printre caracteristicile tehnice de care dispune un penthouse, putem mentiona: liftul cu acces exclusiv cu cartela, sistem de alarma, finisaje de calitate, ferestre cu priveliste larga, dar si tavane inalte," afirma George Ivan. Cei care se orienteaza spre penthouse-uri sunt fie angajati ai companiilor multinationale, fie directori, oameni de afaceri sau investitori, care doresc un standard de viata ridicat, cu finisaje deosebite, suprafete largi, terase generoase, dar si o panorama de la ultimul etaj al respectivului bloc nou. O vila ofera in principal un spatiu intim, potrivit unei familii numeroase.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: