Standard & Poor's a urcat de la negativa la stabila perspectiva de rating a bancii Millennium bcp

Data publicarii: 30-04-2008 | Finante-Banci

Standard & Poor's a imbunatatit perspectiva de rating a bancii portugheze Millennium bcp, prezenta si pe piata din Romania, de la negativa la stabila si a confirmat ratingurile 'A/A-1' pentru datoria pe termen lung si scurt ale bancii, a anuntat agentia de evaluare financiara.

"Revizuirea perspectivei reflecta parerea noastra ca banca si-a recapatat stabilitatea dupa un an 2007 agitat, prin numirea unei noi echipe de conducere, care se bucura de sustinerea majoritara a actionarilor", a declarat analistul Standard & Poor's, Elena Iparraguire, in comunicatul agentiei de rating.

Economistii de la S & P se declara increzatori in faptul ca noua conducere, o parte directori alesi din cadrul Millennium bcp, restul de la Caixa Geral de Depositos, va implementa "o strategie ceva mai conservatoare si isi va atinge tintele financiare, consolidand profilul financiar al bancii".

De asemenea, analistii de la S & P se asteapta la cresterea profitabilitatii bancii in urmatorii ani, ajutata de veniturile mari care ar putea fi obtinute pe piata de provenienta, de sporirea eficientei, dar si de o contributie din ce in ce mai mare a operatiunilor internationale. In plus, calitatea activelor nu ar trebui sa fie afectata semnificativ de temperarea cresterii economice la nivel mondial, mai cred expertii S & P.

In ciuda majorarii de capital recente, in valoare de 1,3 miliarde euro, si a faptului ca banca si-a atins, astfel, tinta pentru capitalul de baza, Millennium bcp este inca in urma altor banci europene din aceeasi categorie in termeni de solvabilitate. In plus, banca ar putea avea nevoie de un capital mai mare, din cauza sensibilitatii la reevaluarea obligatiilor pentru pensii.

Millennium Bank, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in alte opt orase din tara. Investitia initiala pentru Romania a fost de 40 milioane euro, iar pana la sfarsitul anului 2011, banca estimeaza o investitie de 300 milioane euro, urmand ca numarul sucursalelor sa ajunga la 100 pana la sfarsitul anului 2009.

NewsIn