Emporiki Bank a raportat o pierdere de 15,1 milioane euro in prima jumatate a anului

Data publicarii: 01-08-2008 | Finante-Banci

Emporiki Bank, subsidiara a grupului bancar francez Credit Agricole, a afisat, joi, o pierdere de 15,1 milioane euro (23,59 milioane dolari) in primele sase luni ale anului, ca urmare a scaderii marjelor, in contextul in care a incercat sa atraga clienti, scrie Reuters.

Emporiki, a cincea banca din Grecia, a afirmat ca intensificarea competitiei pentru atragerea de depozite si conditiile neprielnice de pe piata au creat presiuni asupra randamentelor si au afectat profitul.

"Costul finantarii a continuat sa creasca", potrivit unui comunicat al Emporiki Bank. "Ca rezultat al acestui fapt, cheltuielile cu dobanzile din prima jumatate a anului au crescut cu 38% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut".

Emporiki a aratat ca profitul net din dobanzi a scazut cu 12% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, pana la 332,5 milioane euro, in timp ce creditele ipotecare s-au extins cu 13,5% in primele sase luni ale anului, pana la 7,13 miliarde euro, iar creditele de consum au crescut cu 23%, pana la 3,2 miliarde euro.

Pe baza planului de afaceri pentru perioada 2007-2011, Emporiki vrea sa aiba o cota de piata de 11%.

"Ne mentinem angajamentul fata de obiectivele noastre strategice, privitoare la o incheiere a eficientizarii bancii, a revenirii pe piata greceasca si a extinderii pe pietele din Sud-Estul Europei", a declarat directorul executiv al Emporiki, Antonis Krontiras.

Titlurile Emporiki s-au ieftinit cu 31% de la inceputul anului pana in prezent, iar indicele bursier general a pierdut 35%, mai scrie Reuters.

Emporiki Bank a fost fondata in 1907 si este una dintre cele mai mari banci comerciale din Grecia. In prezent, Credit Agricole, detine aproximativ 72% din Emporiki.

Emporiki Bank - Romania S.A. isi desfasoara operatiunile in Romania incepand din 1996, avand sediul central in Bucuresti. 98.48% din capitalul Emporiki Bank - Romania este detinut de Grupul Emporiki.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: