Toyota Prius. Fotografii cu noua caroserie a celui mai cunoscut hibrid din lume

Data publicarii: 01-08-2008 | Auto

Noua caroserie a celui mai cunoscut automobil hibrid din lume, Toyota Prius, a fost fotografiata in timpul testelor. Viitoarea generatie Prius este mai lunga si mai lata cu 10 respectiv 3 centimetri rezultand astfel un spatiu mai mare pentru pasageri si pentru depozitarea bagajelor. In afara hatchback-ului cu cinci usi, gama Prius ar putea numara in viitor si un coupe cu doua usi, sau un wagon destinat navetistilor, potrivit presedintelui Toyota din Statele Unite, Jim Lentz, citat de Worldcarfans.com.

De asemenea, sunt asteaptate imbunatatiri si la capitolul economiei de combustibil, cu toate ca viitoarea generatie a hibridului Prius va avea mai multi cai putere. Surse citate de Worldcarfans.com sustin ca acumulatorii NiMh vor fi inlocuiti cu cei Lithiu-ion, care ocupa mai putin spatiu si reduc greutatea masinii.

Astfel, performantele masinii vor fi mai bune, iar spatiul de depozitare a bagajelor va creste. Debutul viitoarei generatii a hibridului Toyota Prius este asteptat a avea loc in 2009, la Salonul Auto de la Detroit. Pe piata din Europa isi va face aparitia de la sfarsitul anului viitor sau inceputul lui 2010.

Spy Pics Toyota Prius

Antena3