BMW a anuntat o scadere de 32,7% a profitului net din al doilea trimestru

Data publicarii: 01-08-2008 | Afaceri

Bayerische Motoren Werke AG (BMW), cel mai mare producator mondial de autoturisme de lux, a raportat o scadere de 32,7% a profitului net aferent celui de-al doilea trimestru, la 507 milioane euro, pe fondul scaderii vanzarilor de automobile in Statele Unite, arata un comunicat al companiei.

Compania a aratat ca va rata tintele de profit pentru 2008, dupa ce a afisat o scadere neasteptata de 44% a profitului trimestrial inainte de taxe, pe fondul inrautatirii conditiilor din industria automobilelor si a costurilor unice ridicate, conform Reuters.

BMW a anuntat ca profitul inainte de taxe a scazut in al doilea trimestru la 602 milioane euro, cu mult sub estimarile analistilor, care prevedeau un profit de 1,04 miliarde dolari, potrivit Reuters.

"Conditiile de afaceri din industria automobilelor s-au deteriorat semnificativ in cel de-al doilea trimestru, din cauza scumpirii accentuate a petrolului si a materiilor prime, a deprecierii dolarului, impactului crizei financiare internationale si incetinirii economiei Statelor Unite", a anuntat vineri cel mai mare producator de autoturisme de lux din lume.

"Credem ca 2009 va fi un alt an dificil, plin de provocari", a spus directorul executiv Norbert Reithofer.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: