Batalie pentru platile pe internet. ANAF scoate la licitatie mai multe servicii de plata online

Data publicarii: 04-08-2008 | Finante-Banci

ANAF va organiza o licitatie pentru a putea implementa de la 1 octombrie un nou sistem de plata online a taxelor si impozitelor prin intermediul cardurilor bancare, noteaza Gardianul. Contractul va avea o valoare de maximum 13,5 milioane lei fara taxa si va fi semnat pentru o durata de 3 ani. Participantii vor trebui sa depuna dosare pentru inscriere pana la data de 13 august, ei trebuind sa respecte mai multe cerinte impuse de catre ANAF. Printre aceste conditii, ANAF cere companiilor participante sa fi avut cel putin 3 contracte asemanatoare incheiate in ultimii ani.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala urmeaza sa organizeze  o licitatie pentru serviciile de incasare online a mai multor taxe si impozite cu ajutorul cardurilor bancare.  Valoarea contractului pentru aceste servicii este estimata  la un maxim de 13,5 milioane lei, fara TVA, durata acestuia fiind valabila pe o perioada de aproximativ 3 ani.

Cei care vor sa participe la licitatia organizata de ANAF trebuie sa depuna o declaratie privind situatia financiara, cifra de afaceri anuala pe ultimii trei ani aferenta tranzactiilor cu cardul bancar, minimum o scrisoare de bonitate emisa de o terta parte, precum si alte informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor.

Pe langa aceste conditii impuse, companiile care vor participa la licitatie trebuie sa mai respecte anumite certificari  legate de securitatea informatiei, care au fost implementate in cazul tranzactiilor online pentru VISA Verified by Visa si MasterCard SecureCode. O alta conditie ce tine de licitatie cere companiilor participante sa fi incheiat minimum trei contracte similare in ultimii trei ani si efectuate cel putin 75.000 de plati online prin intermediul cardurilor bancare. Termenul de depunere a dosarelor de participare este 13 august. 

Agentia va selecta cea mai buna oferta tinand cont si de comisionul pe tranzactie aplicat sumelor platite de contribuabili, taxele lunare si suportul tehnic de minimum 16 ore pe zi. Seful ANAF, Daniel Chitoiu, estima la inceputul anului ca sistemul de plata online a impozitelor si taxelor pentru persoanele fizice autorizate si pentru cei care desfasoara activitati liberale va fi introdus la 1 iulie.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: