Raiffeisen International si-a sporit profitul net cu 49% in al doilea trimestru, peste asteptari

Data publicarii: 07-08-2008 | Finante-Banci

Grupul bancar austriac Raiffeisen International a afisat, joi, un profit net in urcare cu 49% in al doilea trimestru, peste estimarile pietei, pe seama cresterii veniturilor si a faptului ca provizioanele de risc au fost tinute sub control, relateaza Reuters.

Profitul net dupa acordarea drepturilor minoritarilor al grupului Raiffeisen, cel de-al treilea creditor din Europa emergenta, a crescut la 311 milioane euro. Profitul a fost sustinut de o crestere cu 37% a profitului net din dobanzi, principala sursa de venit a bancii, la 787 milioane euro.

Analistii chestionati de Reuters estimau, in medie, un profit net de 283 milioane euro. Raiffeisen a depasit estimarile la toate formele de profit, in timp ce provizioanele nete pentru pierderi, monitorizate atent la bancile din pietele emergente, au fost mai scazute decat anticipa piata.

Cheltuieilile generale administrative au aratat semnele unei extinderi rapide in Rusia, unde este cel mai mare creditor strain, si au indicat accelerarea inflatiei in toate tarile emergente din Europa. Costurile au crescut cu 26%, usor peste asteptari.

Banca a confirmat estimarile pentru acest an, ce prevad un profit net de 1 miliard euro.

Actiunile Raiffeisen au incheiat sedinta de joi la o cotatie de 84,50 euro, in scadere cu 18% de la inceputul anului, depasind totusi performanta indicelui bancar european DJ Stoxx, in contextul in care structura de finantare a facut banca mai putin vulnerabila la pierderile generate de criza creditelor.

NewsIn