Raul nu vine niciodata singur: Citigroup mai scoate din 'buzunar' inca 7 miliarde dolari

Data publicarii: 08-08-2008 | International

Citigroup va rascumpara obligatiuni cu dobanda variabila de peste 7 miliarde de dolari si va plati o amenda de 100 milioane dolari, urmare a unei decizii a reglementatorilor pietei financiare americane, care a considerat ca banca a prezentat un produs ca fiind sigur, desi riscurile de lichiditate erau evidente.

Citigroup va rascumpara obligatiunile de la zeci de mii de investitori americani pe baza unor acorduri individuale, a anuntat procuroul general al New York-ului, Andrew Cuomo. Rascumpararea va trebui sa se faca pana in noiembrie.

Cea mai mare institutie financiara americana va mai plati, de asemenea, o amenda civila de 50 milioane dolari catre Securities Administrators Association, reprezentativa pentru 50 de state americane. 

Piata obligatiunilor cu dobanda variabila, cu o valoare de 330 miliarde dolari, implica vanzarea si cumpararea de obligatiuni municipale, credite studentesti, precum si alte tipuri de imprumuturi. Piata a fost aproape in intregime spulberata de criza subprime.

Reglementatorii pietei financiare au deja pe masa de lucru alte cateva astfel de cazuri in care sunt implicate banci majore din SUA.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: