Startup Predictor, primul instrument electronic de evaluare a succesului unei afaceri

Data publicarii: 08-08-2008 | Afaceri

Primul instrument gratuit de evaluare a sansei de reusita a unei afaceri, Startup Predictor, a fost lansat la San Francisco de doi absolventi ai Oxford University. Initiatorii sustin ca tehnologia lor de predictie va revolutiona modul prin care noile generatii de Google si Facebook se vor fundamenta.

Bob Goodson, co-fondatorul YouNoodle, o retea sociala care se afla in spatele initiativei, spune ca oamenii de afaceri au predilectia sa investeasca zilnic milioane de dolari in afaceri dovedite mai degraba capricii.

"Anul trecut in SUA s-au investit 67 miliarde dolari in noi afaceri. E o valoare uriasa de capital si in consecinta, un risc pe masura. Risc asumat pe baza unor aprecieri subiective, suta la suta umane. Nimic din ce este acum pe piata nu ajuta antreprenorii sa cantareasca obiectiv decizia de a investi sau nu", spune Godson. El sustine ca modelul matematic folosit de industria asigurarilor poate fi modulat si aplicat si in alte scopuri.

Analiza modelului afacerilor de succes este esentiala in schema propusa de fondatori. Ei cred ca exista un algoritm precis care face o afacere sa esueze sau sa aduca profit. Baza de date de peste 1000 de afaceri vine sa sustina precizia algoritmului.

Criticile nu au intarziat sa apara. Oamenii de afaceri spun ca nici un sistem computerizat nu poate suplini intuitia umana si de aceea riscul de a da rateuri e mai mare decat cel uman.

Evalueaza-ti ideea de afacere: http://younoodle.com/predictor

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: