Euro a continuat sa se deprecieze fata de dolar, dupa declaratiile presedintelui BCE

Data publicarii: 08-08-2008 | International

Euro a continuat sa se deprecieze, vineri, in fata dolarului, pe seama declaratiilor lui Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), care a estimat o incetinire a cresterii economice in zona euro in al doilea si al treilea trimestru, informeaza AFP.

Euro s-a depreciat fata de dolar pana la un nivel minim de 1,5141 dolari/euro, la inceputul sedintei de tranzactionare, recuperand apoi o parte din terenul pierdut, pana la 1,5164 dolari/euro.

Moneda europeana depasise pragul de 1,55 dolari/euro, inainte ca Trichet sa anunte ca "riscurile" de accentuare a inflatiei in zona euro semnalate de Banca Centrala Europeana sunt pe cale sa se concretizeze.

Ultimele date despre indicatorii economici "sugereaza ca la jumatatea lui 2008, cresterea economica reala va fi mai mica decat in primul trimestru al anului", a admis Trichet, diminuand sperantele unei ameliorari a situatiei in luniile urmatoare.

Moneda europeana a coborat deja sub pragul de 1,52 dolari/euro, iar analistii estimeaza posibile deprecieri sub nivelul de 1,50 dolari/euro.

NewsIn