22% din angajati ar accepta o scadere a salariului pentru a munci de acasa

Data publicarii: 09-08-2008 | HR/Cariere

Un studiu recent a aratat ca aproape unu din patru angajati (22%), ar fi dispus sa renunte la o parte din salariu in schimbul posibilitatii de a-si indeplini sarcinile de acasa. 6% ar accepta o scadere a salariului de pana la 10%, iar 2% ar fi de acord cu o scadere de 20 de procente, potrivit sondajului global realizat de Famatech, furnizor de software ce faciliteaza lucrul de la distanta.

83% dintre respondenti au spus ca decizia lor de a accepta un alt job ar putea fi puternic influentata de oportunitatile de a munci de acasa. In ciuda popularitatii acestui tip de munca, doar 14% din cei chestionati au declarat ca sunt incurajati de sefi sa lucreze de la distanta.

"Este uimitor ca doar cateva companii incurajeaza munca de acasa in pofida numeroaselor avantaje pe care le-ar putea avea. Calitatea tehnologiei actuale face perfect realizabila dispensarea de birou, fara ca volumul sau calitatea muncii sa aiba de suferit", spune Anton Levchuk, director de marketing la Famatech. Pentru companii, a da posibilitatea angajatilor sa nu vina la birou ar insemna o reducere substantiala a costurilor precum si o mai mare fidelizare a lor. In tabara cealalta, a angajatilor, marele castig e timpul suplimentar petrecut cu familia, eliminarea orelor pierdute pe drum si a stresului asociat deplasarii. Un castig colateral este cel de mediu: masini mai putine pe sosea inseamna o poluare mai redusa.

Securitatea informatiilor este principalul argument invocat de companii pentru a-si justifica reticienta la un program flexibil acordat angajatilor. Furtul de informatii reprezinta un risc major, mai ales cand vorbim de corporatii cu mii de angajati.

George Trifu