BCR Leasing si-a sporit afacerile cu 65% in primul semestru, la 291 milioane euro

Data publicarii: 12-08-2008 | Afaceri

BCR Leasing IFN raporteaza, dupa primele sase luni ale acestui an, un volum total al bunurilor finantate de circa 291 milioane EUR. Rezultatele inregistrate reflecta un ritm de crestere cu peste 65% a vanzarilor companiei fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Evolutia cererii pe piata nationala de leasing a determinat o modificare relevanta a structurii vanzarilor. Configuratia portofoliului BCR Leasing IFN la sfarsitul lunii iunie cuprindea: 28,5% autoturisme, inclusiv flote, 44% vehicule comerciale, 22% echipamente si utilaje industriale si 5,5% leasing imobiliar. Rezultatele inregistrate de companie reflecta o crestere peste asteptari a finantarilor acordate pe segmentul de vehicule comerciale, al caror volum finantat, atat pe segmentul de vehicule comerciale usoare, cat si pe cel de vehicule grele, a crescut cu 167% fata de primul semestru 2007.

In acelasi timp, compania a inregistrat evolutii notabile ale vanzarilor pe segmentul de leasing pentru echipamente, unde constructiile detin suprematia, iar valoarea bunurilor finantate s-a dublat in perioada de referinta fata de anul precedent, ajungand la un nivel de circa 64 milioane EUR. In privinta leasingului imobiliar, in primele sase luni ale anului, BCR Leasing a finantat bunuri in valoare de aproximativ 16 milioane EUR.

"Obiectivul nostru principal pentru anul 2008 este cresterea permanenta a calitatii serviciilor acordate, pe toate zonele de competenta, care va asigura un ritm de crestere a societatii superior ritmului mediu de crestere a pietei leasingului financiar si pastrarea unui raport echitabil intre profit, risc si cota de piata", a precizat Claudiu Stanescu, Director General BCR Leasing.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: