Grupul financiar Porsche a avut afaceri de leasing financiar de 221 milioane euro in semestrul I

Data publicarii: 13-08-2008 | Afaceri

Volumul contractelor de leasing financiar incheiate de Porsche Finance Group a crescut cu 8,6% in intervalul ianuarie-iunie 2008, depasind 221 milioane euro, in conditiile in care aceasta ramura de activitate ramane predominanta in portofoliul companiei, insumand 90% din totalul noilor contracte.

"Ca volum, leasing-ul financiar este inca produsul predominant in portofoliul Porsche Finance Group, reprezentand 89% din totalul noilor contracte, comparativ cu 91% la sfarsitul lui iunie 2007", arata comunicatul publicat de Porsche Finance Group.

Leasing-ul operational s-a mentinut la acelasi nivel de anul trecut, cu o cota de 4% din totalul contractelor noi, iar creditul auto a crescut de la 4% in prima jumatate a anului trecut la 7% la sfarsitul lunii iunie 2008.

"In ciuda tendintei generale de usor regres pe piata auto din Romania, am reusit sa ne depasim obiectivele pentru prima jumatate a acestui an. Luna iunie a fost foarte buna, cu o crestere totala de 24% la nivel de grup", a declarat directorul executiv al Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

Porsche Bank a inregistrat o crestere cu 57% a creditelor auto acordate, ajungand la sfarsitul lunii iunie la 705 contracte noi, cu o valoare a bunurilor finantate de 15,72 milioane euro.

In a doua parte a anului 2008, Porsche Finance Group intentioneaza sa consolideze rezultatele pe segmentul de credit, precum si sa dezvolte leasing-ul operational si managementul flotelor auto.

"Oferirea unei simple finantari va deveni in curand prea putin pentru clientii-companii, care reprezinta 74% din totalul clientilor nostri. Mobilitatea a devenit un factor decisiv pentru companii. Administrarea eficienta a parcului auto reprezinta un criteriu important pentru mobilitatea unei companii. Prin externalizarea gestionarii parcului auto partial sau total catre noi, clientul poate atinge un grad ridicat de mobilitate la costuri eficiente", a spus Kurt Leitner. 

Porsche Finance Group ofera servicii financiare integrate, exclusiv cumparatorilor care prefera marcile holding-ului, printr-o retea nationala de dealeri, care actualmente numara 83 de companii.

"Estimam o crestere suplimentara de 5% pana la sfarsitul anului, pentru intreg grupul, in ciuda mediului dificil de pe piata, a dobanzilor in crestere si a pietei auto in regres. Ne bazam estimarile in special pe proceduri simplificate de lucru, un raport atractiv calitate/pret si o diversificare a portofoliului nostru de produse", a adaugat Kurt Leitner.

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Porsche. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include patru companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare si Porsche Mobility.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: