BRD Sogelease: finantari in valoare de 135,8 milioane euro la sfarsitul primului semestru al anului 2008

Data publicarii: 14-08-2008 | Afaceri

BRD Sogelease IFN S.A., filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale, a incheiat in prima jumatate a anului 2008 peste 2.000 de contracte. Valoarea bunurilor finantate s-a ridicat la 135,8 milioane euro, cu 13% mai mult comparativ cu primul semestru al anului precedent, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Structura portofoliului BRD Sogelease IFN S.A. era, la 30 iunie 2008: autovehicule comerciale - 44%, autoturisme - 17%, echipamente de constructii - 18%, echipamente industriale, medicale si agricole - 17%, echipamente IT - 3%, sectorul imobiliar - 1%.

In anul 2008, prioritatea BRD Sogelease este reprezentata de dezvoltarea retelei de vanzari la nivel teritorial, urmand politica de dezvoltare la nivel national a bancii mama BRD-Groupe Societe Generale.

"BRD Sogelease isi propune sa mentina si in 2008 ritmul de crestere pe care l-a avut pana acum si sa intre in topul primelor 3 firme de leasing afiliate unor institutii financiare", a declarat Jean-Claude Boloux, Directorul General al BRD Sogelease.

BRD Sogelease este detinuta in proportie de 99,96% de BRD-Groupe Societe Generale. Compania este membra a "Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania" care numara in prezent 33 de societati de leasing si credit de consum, ce reprezinta grupuri financiar-bancare de renume si cu reprezentare internationala. "Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania", organizatie afiliata la Federatia Europeana Leaseurope, reprezinta un total de circa 93% din totalul pietei de leasing din Romania, cu un portofoliu de leasing echilibrat pe toate sectoarele economiei romanesti: 26% in echipamente cu scop industrial, 8% in sectorul imobiliar si 66% in industria transporturilor.

Redactia BankNews.ro