BCR a lansat produse de finantare a proiectelor derulate cu fonduri europene

Data publicarii: 14-08-2008 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, recent, pachete de produse si servicii destinate finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Pentru a imbunatati accesul beneficiarilor de fonduri europene la co-finantare/pre-finantare, BCR vine in intampinarea clientilor cu o premiera pe piata romaneasca - oferta completa de produse si servicii marca EU Office BCR pentru fiecare tip de investitie in parte. BCR isi sprijina intodeauna, clientii sa isi satisfaca ambitiile si aspiratiile", a declarat Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

Clientii BCR pot sa aleaga dintre urmatoarele pachete de produse si servicii:

  • Pachetul EU Agri BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de Microintreprinderi, persoane fizice autorizate, Asociatii Familiale, Asociatii de Producatori, IMM-uri, Intreprinderi Mari, autoritati locale mici - comune, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.
  • Pachetul EU Competitiv BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de companii mari, IMM-uri, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational de Crestere a Competitivitatii Economice.
  • Pachetul EU Infrastructura BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational Regional si respectiv Programului National de Dezvoltare Rurala.
  • Pachetul EU Turism BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei, proiecte implementate in cadrul Programului Operational Regional si respectiv Programului National de Dezvoltare Rurala.
  • Pachetul EU Pescuit BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de Microintreprinderi, persoane fizice autorizate, Asociatii Familiale, Asociatii de Producatori, IMM-uri, Intreprinderi Mari, autoritati locale mici - comune, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational pentru Pescuit.

"Oferta BCR este extrem de flexibila, putand fi accesate partial sau total produsele si serviciile din pachet. Totodata, clientii beneficiaza indiferent de componentele accesate de informatii si consultanta privind dezvoltarea si implementarea proiectului, oferite de personal specializat. Cei interesati pot gasi toate informatiile necesare la birourile EU Office BCR", a adaugat Ramona Ivan.

In componenta acestor pachete se regasesc urmatoarele produse si servicii :

  • Credit de prefinantare - destinat pre-finantarii proiectelor pe perioada cuprinsa intre semnarea contractului de finantare nerambursabila de catre Autoritatea de Management a programului respectiv si beneficiarul finantarii nerambursabile si momentul rambursarii cheltuielilor efectuate in cadrul acestui contract (sau pe etape de implementare - intre doua cereri de rambursare transmise de beneficiar la Autoritatea de Management a Programului respectiv.
  • Credit de co-finantare - destinat finantarii atat costurilor eligibile cat si a celor neeligibile ale proiectului, din surse proprii BCR sau din surse atrase de la alte institutii financiare sau de la bugetul de stat
  • Garantie bancara pentru implementare, garantie bancara pentru restituirea avansului;
  • Cont special pentru proiect - necesar derularii unor astfel de proiecte: cont curent/subcont distinct in lei (pentru companii private, asociatii familiale, persoane fizice autorizate) ;
  • Asistenta gratuita in ceea ce priveste implementarea proiectului, respectiv informarea asupra regulilor de implementare, verificarea documentatiilor inainte de efectuarea platilor, verificarea rapoartelor de progres si a documentatiei necesare pentru solicitarea grantului la Autoritatea de Management a Programului respectiv.

"EU Office BCR" este o structura specializata in domeniul finantarilor din fonduri europene infiintata in cadrul BCR din a doua jumatate a anului 2006.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: