58% din utilizatorii de carduri nu au incredere in firmele care le emit

Data publicarii: 15-08-2008 | International

Un studiu realizat de CreditCard.com arata ca 58% din posesorii de carduri nu au incredere deloc sau au o foarte mica incredere in companiile de carduri.

In acelasi timp, 82% dintre cei chestionati cred ca a avea cel putin un card este esential, iar 77% spun ca prefera acest tip de plata celui cu cash.

Studiul a mai aratat ca 78% dintre posesori nu citesc termenii si conditiile stipulate in contract. Unul dintre motive pare a fi greutatea cu care pot fi descifrati termenii contractuali din cauza scrisului mic, potrivit sefului CreditCard.com, Ben Woolsey. Rezultatul este ca, mai tarziu, utilizatorii sunt nevoiti sa plateasca dobanzi mari si penalitati.

Anul trecut americanii aveau 850 miliarde dolari in conturile cardurilor de credit, suma de patru ori mai mare decat in urma cu 18 ani, conform Federatiei Consumatorilor. In 2005, 35% din cardurile inregistrate, echivalentul a 242 milioane, figurau cu datorii sau intarzieri de plati.

Rezerva Federala a anuntat de curand ca lucreaza la un pachet de legi care sa limiteze o serie de practici ale companiilor de carduri, criticate de avocatii consumatorilor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: