SF electoral: Centura Constantei si tronsonul de autostrada Cernavoda-Constanta vor fi gata in 2010

Data publicarii: 16-08-2008 | Politica

Soferii vor trebui sa mai astepte cel putin doi ani pentru ca traficul spre si dinspre litoral sa nu mai fie aglomerat, odata cu finalizarea lucrarilor de constructie la centura Constantei si la tronsonul de autostrada Cernavoda-Constanta, potrivit NewsIn.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Constanta, ca, in prezent, principalele obiective sunt semnarea contractelor pentru cele doua proiecte. "Avem ca obiectiv sa semnam contractele pe centura Constanta si pe Cernavoda-Constanta. Pe centura Constantei licitatia s-a incheiat, a fost desemnat castigatorul si vom veni la Constanta sa semnam contractul. In privinta celor doua tronsoane Cernavoda-Medgidia si Medgidia -Constanta suntem in fata de lansare, saptamana viitoare a anuntului de participare, adica faza finala", a declarat Ludovic Orban.

El a adaugat ca, in cazul in care nu vor exista contestatii care sa provoace intarzieri la demararea proiectelor, dupa semnarea contractelor, in doi ani, se va realiza si executia. "Semnarea contractului pentru centura Constantei e un obiectiv de o saptamana, cel mult zece zile, iar pentru Cernavoda-Constanta, cel putin doua luni", a precizat ministrul Transporturilor.

In ceea ce priveste realizarea drumului expres dinspre litoral spre delta, Ludovic Orban a spus ca, in baza studiului de fezabilitate care va trebui aprobat de Guvern, proiectul va fi introdus pe lista de investitii si ar putea fi realizat in 2009.

NewsIn