Autoritatile germane vor aproba preluarea bancii WestLB de catre un alt competitor local

Data publicarii: 19-08-2008 | International

Autoritatile germane din landul Renania de Nord-Westfalia nu se vor opune fuziunii dintre banca WestLB, aflata in impas financiar, cu o alta banca germana, a anuntat ministrul finantelor, Helmut Linssen, citat de Reuters.

Linssen a declarat, luni, ca existau presiuni din partea Comisiei Europene pentru vanzarea WestLB inainte de sfarsitul acestui an, in caz contrar banca urmand sa suporte repercusiuni.

Statul detine o participatie de aproximativ 38% in cadrul WestLB, restul titlurilor apartinand unor banci locale de economii.WestLB a primit un ajutor financial de 5 miliarde euro (7,36 miliarde dolari) in urma pierderilor cauzate de investitiile cu un grad sporit de risc, in contextul actualei crize de pe pietele financiare internationale.

Comisia Europeana a aprobat finantarea publica acordata bancii, dar acum doreste ca WestLB sa propuna un plan de restructurare pentru a asigura respectarea principiilor concurentei.

Desi autoritatile locale au impiedicat, anul trecut, fuziunea bancii WestLB cu LBBW pentru a evita impactul negativ pe care tranzactia ar fi avut-o asupra centrului financiar din Duesseldorf, in prezent acestea trebuie sa adopte o pozitie diferita.

Linssen a mai adaugat ca noul proprietar al bancii va prelua datoria publica de 5 miliarde euro, in timp ce autoritatile vor incerca sa mentina ratingul WestLB pentru credite.

NewsIn