Asiguratorii europeni au raportat castiguri in ciuda turbulentelor de pe pietele de capital

Data publicarii: 19-08-2008 | Afaceri

Rezultatele financiare raportate de asiguratorii europeni, in prima jumatate a anului, arata ca performantele financiare ale sectorului asigurarilor raman bune, in ciuda expunerii la turbulentele de pe pietele de capital, arata Moody's.

Desi nivelul capitalizarilor a suferit presiuni, Moody's crede ca industria asigurarilor ramane puternica, datorita rezultatelor bune obtinute de companiile din acest sector si a evitarii riscurilor in ceea ce priveste deprecierea activelor.

Totusi, Moody's va continua sa supravegheze atent miscarile din aceasta piata iar ratingurile anumitor companii ar putea fi coborate daca anumiti indicatori, precum nivelul de indatorare, se vor deteriora.

"Asemanator marilor investitori, nici asiguratorii europeni nu sunt imuni la schimbarile negative ce au loc in aceste piete. Nu toate companiile au acelasi nivel de expunere la astfel de evenimente, dar rezultatele din primul semestru arata ca scaderea valorii obligatiunilor sau deprecierea actiunilor pot avea efecte negative asupra castigurilor si capitalului", a spus Dominic Simpson, analist senior al Moody's.

Raportul companiei de evaluare subliniaza ca gradul in care asiguratorii europeni au fost afectati variaza, in special din cauza modului de clasificare a activelor.

Moody's arata ca rezultatele financiare bune au fost obtinute intr-un mediu economic dificil, in special pentru asiguratorii de viata. Raportul subliniaza ca, desi cererea pentru asigurari de viata sau produse de economisire a avut o tendinta de crestere, competitia in acest sector a ramas puternica.

Majoritatea companiilor se asteapta la conditii similare pana la sfarsitul anului, ceea ce va duce la o crestere a presiunilor din partea jucatorilor care  vor deveni mai competitivi, din dorinta de a-si mentine sau mari cotatia de piata.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: