S-a lansat masina verde care atinge viteza de 125 de m/s in liniste totala si nu are nevoie sa i se faca plinul

Data publicarii: 21-08-2008 | Auto

Arata exact ca o masina sport obisnuita, atinge o viteza maxima de 125 de metri pe secunda fara sa scoata nici un zgomot si accelereaza de la 0 la 60 kilometri pe ora in doar 3,9 secunde. In plus, noul model american Tesla Roadster, lansat joi, nu are nevoie niciodata sa i se faca plinul. Pretul este insa pe masura: 115.000 de euro.

Tesla Roadster functioneaza cu ajutorul unui motor electric de 185 Kw si a mai multor baterii instalate sub capota, informeaza Daily Mail.

Tesla, compania americana care a creat acest model in valoare de 115.000 de euro, spune ca exista deja solicitari in SUA pentru 1.100 de astfel de exemplare.

Se spune ca celebrii actori hollywoodieni George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon si Arnold Schwarzenegger au comandat deja cate un astfel de automobil.  

Doar 250 de astfel de modele vor ajunge si in Europa, distribuirea lor fiind programata pentru inceputul anului viitor.

''Tesla Roadster este o adevarata masina sport, iar noi vrem sa ii gasim pe acei oameni, care nu sunt interesati doar de performanta, ci si de protectia mediului'', a declarat  reprezentantul companiei Tesla, Darryl Siry.

Automobilul are nevoie de trei ore pentru a se incarca complet si poate parcurge o distanta de 350 de kilometri pana la urmatoarea incarcare. 

Realitatea.net