Estimarile privind economia zonei euro au atins cel mai mic nivel al ultimilor 5 ani

Data publicarii: 29-08-2008 | Economie

Prognoza pentru cresterea economica a zonei euro a atins cel mai scazut nivel inregistrat din anul 2003, conform indicelui Eurocoin, calculat de banca centrala a Italiei si de Centrul de Cercetare pentru Politici Economice, arata Reuters.

Indicele lunar Eurocoin, care stabileste cresterea pe termen mediu a produsului intern brut (PIB) in functie de un numar variat de indicatori precum productia industriala, sondaje economice si date financiare, a fost in luna august de 0,17%, in scadere fata de luna iulie, cand s-a situat la 0,34%.

"Estimarea lunii august a fost afectata in primul rand de prognoza cresterii economice din al doilea trimestru (-0,2% fata de trimestrul anterior) si de cresterea incertitudinii din mediul economic, care are un impact negativ asupra increderii companiilor, dupa cum se arata in ultimele sondaje", au declarat oficialii bancii centrale a Italiei.

In al doilea trimestru fiscal, zona euro a raportat prima scadere economica inregistrata vreodata, conform datelor oferite la inceputul acestei luni de biroul european de statistica, Eurostat, sporind temerile unei recesiuni tehnice.

NewsIn