Ziarul electronic din plastic, solutia de compromis intre ziarul tiparit si cel online

Data publicarii: 10-09-2008 | Media

Compania americana Plastic Logic a prezentat de curand in San Diego cel mai nou produs, un ziar electronic care poate fi updatat automat printr-o conexiune wireless. Dispozitivul va fi produs in Germania si va putea fi gasit pe rafturile magazinelor incepand cu 2009.

Dimensiunile sale sunt identice cu ale unui ziar tiparit. Grosimea este mult redusa fata de cea a unui ecran obisnuit deoarece s-a renuntat la tehnologia bazata pe plasma, ea fiind inlocuita cu tranzistori inserati pe o suprafata flexibila de plastic. Tranzistorii acestia sunt mai usori, mai rezistenti si au un cost mai mic de productie decat sistemul bazat pe silicon.

Noua inventie spera sa castige interesul editorilor de ziare, reviste sau carti, intersati sa micsoreze costurile de productie asociate cu printarea si distribuirea publicatiilor.

Dispozitivul utilizeaza tehnologia E-Ink, identica cu cea folosita de Sony si Amazon. Se pot inmagazina zeci de carti, documente de serviciu, reviste sau ziare in diferite formate. De asemenea, ecranul permite adnotarea textului.

Redactia BankNews.ro