O stire veche de sase ani a dus la prabusire cu 75% a actiunilor United Airlines

Data publicarii: 11-09-2008 | Bursa

Actiunile United Airlines s-au prabusit dupa ce un zvon fals conform caruia compania aeriana ar fi intrat din nou in faliment a facut inconjurul lumii pe internet, scrie Financial Times. In doar cateva ore titlurile companiei s-au prabusit de la 12,3 dolari la 3 dolari.

Un articol scris in 2002 de "Chicago Tribune" despre procesul de faliment al United Airlines, a fost preluat in dimineata zilei de luni, printr-o cautare Google, de un newsletter destinat investitorilor. In urma incidentului, actiunile companiei, listata la New York, au fost vandute masiv, reducand cotatia de la 12,3 dolari la inchiderea de vineri, la 3 dolari, inainte de suspendarea tranzactionarii.

Pana la inchiderea sedintei de luni, titlurile liniei aeriene au recuperat prabusirea, ultimul pret fiind de 10,92 dolari. Astfel, in conditiile cresterii preturilor carburantilor si ale problemelor din industria transporturilor, investitorii nu au considerat iesit din comun scenariul falimentului unei linii aeriene si s-au grabit sa renunte la actiunile detinute, scrie FT.

United Airlines a negat oficial informatiile pana la mijlocul zilei, insa nu inainte ca actiunile sa se devalorizeze cu peste 75%. Incidentul a atras atentia si comisiei americane de reglementare a pietei de capital.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: