Banca Transilvania creste dobanzile la depozitele in lei si euro, pana la 15%, respectiv 7,50% pe an

Data publicarii: 23-12-2008 | Finante-Banci

Banca Transilvania majoreaza din 23 decembrie dobanzile la depozitele in lei, la maximum 15% pe an si la depozitele in euro la cel mult 7,50% pe an, dar le scade pe cele aferente depozitelor in dolari canadieni si in lire sterline, atat pentru populatie, cat si pentru firme, a anuntat banca.

In cazul depozitelor in moneda nationala, Banca Transilvania a majorat dobanzile cu pana la un punct procentual.

Astfel, in cazul depozitelor bonificate la termen in lei, noile dobanzi platite de banca se situeaza in intervalul 13,25% si 13,75% pe an, in functie de perioada de constituire si de tipul depozitului, clasic sau revolving.

Banca a majorat dobanzile si la depozitul Contul de Economii, noile dobanzi fiind de pana la 15% pentru populatie si 14% pentru companii.

Pentru depozitele 111 zile, 210 zile, Anotimpuri, 18 luni, 24 luni si Kid Cont Banca Transilvania practica dobanzi de asemenea majorate, intre 11,50% si 13,75% pe an.

Banca Transilvania a crescut dobanzile si la depozitele in euro, cu pana la 2 puncte procentuale, cea mai mare dobanda platita in prezent de banca fiind de 7,50% pe an.

La depozitele bonificate la termen, banca practica dobanzi in intervalul 5,50% si 7,25% pe an, in functie de scadenta depozitului, intre o luna si un an.

Totodata, Banca Transilvania a redus dobanzile platite la depozitele in lire sterline cu 0,75 puncte procentuale, acestea situandu-se in intervalul 2% - 2,50% pe an, si pe cele la depozitele in dolari canadieni cu un punct procentual, pana la intervalul 1% si 1,5% pe an.

De asemenea, in cazul depozitului pe 18 luni in euro, cu suma minima de constituire de 3.000 de euro, banca a majorat dobanda cu 0,5 puncte procentuale, la 6,25% pe an.

Pana la 31 decembrie, clientii bancii care isi constituie depozitul pe 77 de zile primesc o dobanda anuala promotionala de 7,50% pe an.

La deschiderea unui cont, Banca Transilvania percepe un comision de 3 lei populatiei, de 5 lei in cazul asociatiilor non-profit si de 10 lei pentru companii. Depunerile de numerar in contul propriu nu se comisioneaza. Ridicarile de numerar in lei se comisioneaza cu sume intre 0,4% si 1% pentru populatie si cu 0,55% pentru companii. Pentru constituirea unui depozit, atat in lei, cat si in valuta, banca nu percepe nici un comision suplimentar.

In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca acorda dobanda la vedere pe perioada mentinerii banilor, se mai arata in comunicatul bancii.

Banca Transilvania a obtinut dupa primele noua luni un profit net de 396,63 milioane lei (109 milioane euro), pe fondul vanzarii companiei de asigurari Asiban, activele bancii ajungand la sfarsitul lunii septembrie la 16,47 miliarde lei (4,4 miliarde euro), in crestere cu 18,7%  fata de finalul anului trecut.

NewsIn