Noua salariati din zece platesc rate lunare la banca, jumatate dintre acestia avand si restante

Data publicarii: 05-01-2009 | Finante-Banci

Romanii sunt datori vanduti. Ei s-au lasat vrajiti de mirajul creditelor pe care bancile le-au oferit usor acum o jumatate de an. Criza financiara i-a prins insa pe picior gresit si mai mult de jumatate dintre cei care au credite, au si restante.

Astfel, noua salariati din zece platesc rate lunare la banca. Mai grav este ca jumatate dintre ei au si restante, pentru ca dobanzile au crescut excesiv.

Cele mai multe datorii le au bucurestenii. Potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), acestia au in total restante de 170 de milioane de euro. E adevarat, unul dintre motive este si faptul ca, tot ei au si cele mai multe credite la banci - peste 18 miliarde de euro.

Cat priveste situatia datornicilor din tara, brasovenii au si ei probleme cu plata la timp a ratelor la banci. Datoriile lor la institutiile de credit insumeaza aproape 33 de milioane de euro.

Imediat dupa ei se pozitioneaza bihorenii, unde restantele bancare depasesc 25 de milioane de euro. Datorii la fel de mari au si locuitorii din Timis si Cluj.

Potrivit BNR, cele mai multe restante sunt la creditele in lei, acestea totalizand echivalentul a peste 400 de milioane de euro.

Realitatea TV