Impuls: Firmele de leasing vor avea cu 20% mai multi clienti cu intarziere la plata in aprilie-mai

Data publicarii: 02-03-2009 | Afaceri

Firmele de pe piata romaneasca de leasing ar putea inregistra cu 20% mai multi clienti cu intarziere la plata in aprilie-mai fata de sfarsitul anului trecut, mai ales pe fondul deprecierii leului, a declarat directorul general al Impuls Leasing, Razvan Diaconescu.

"Intarzierile la plata vor creste in aprilie-mai cu 20% din cauza diferentei de curs, dar si din cauza intarzierilor la plata a firmelor de constructii pentru lucrarile efectuate pe perioada anului trecut", a mentionat Diaconescu, care a adaugat ca aceste firme nu primit bani de la bugetul de stat.

Secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu, declarase luna trecuta ca intarzierea intrarii in vigoare a bugetului de stat pe 2009 a adus in incapacitate de plata multi dintre clientii companiilor de leasing, agenti economici care sunt furnizori de servicii pentru stat si care nu au mai fost platiti de cateva luni de zile.

Razvan Diaconescu a precizat ca ultimul lucru pe care il ia in calcul este recuperarea autovehicului. "Recuperez masina numai de la acel client care nu va mai putea plati. Daca un client persoana fizica este in somaj tehnic, nu ii recuperez masina pentru ca este o problema temporara, iar situatia lui financiara se poate imbunatati", a explicat el.

Seful Impuls Leasing a adaugat ca firma va incerca sa gaseasca solutii alaturi de clienti - companii sau populatie - in cazul in care se dovedeste ca problemele lor financiare sunt de moment si ca pot trece cu bine peste aceasta perioada grea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: