Isarescu: Finantarea externa ar trebui rambursata pana in 2014, cand intra cele mai multe fonduri UE

Data publicarii: 05-03-2009 | Economie

Momentul de rambursare a unei finantari externe de la Comisia Europeana sau alte organizatii financiare internationale ar trebui sa corespunda cu perioada celor mai mari intrari in Romania de fonduri de la UE, respectiv orizontul lui 2014, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"In definitiv, a apela la finantare externa extraordinara, de la organizatii financiare internationale sau Comsia Europeana, este un gest de mare responsabilitate si rugamintea BNR este ca aceste negocieri si evaluari sa fie tratate cu aceeasi responsabilitate si de mass-media", a declarat Isarescu.

El a precizat ca face aceasta declaratie "si cu gandul la momentul de rambursare".

"Noi, la BNR, credem ca aceasta finantare externa, care sa acopere si capacitatea relativ limitata de absorbtie de fonduri UE a Romaniei, trebuie rambursata la momentul celor mai mari intrari de fonduri europene, respectiv sa aiba la celalalt capat exact absorbtia de fonduri comunitare", a spus Isarescu.

Pentru perioada 2007-2013, Romania are prevazute in bugetul UE fonduri de peste 30 miliarde euro.

"Acele 30 de miliarde de euro trebuie sa intre in Romania pana la orizontul lui 2014. Noi gandim ca si finantarea externa ar trebui sa se ramburseze in acelasi orizont", a mai spus guvernatorul BNR.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: