Raiffeisen Bank va reduce angajarile, iar personalul va scadea pana la finalul lui 2009

Data publicarii: 05-03-2009 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank va reduce in acest an numarul angajarilor, iar plecarile salariatilor vor face ca personalul bancii sa scada pana la finalul lui 2009, in conditiile in care la sfarsitul lui 2008 banca avea 6.800 de angajati, a spus presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.

"In ianuarie si februarie am angajat relativ putin, iar daca ne gandim ca numarul plecarilor este mai mare decat cel al angajarilor ajungem la o reducere a personalului cu 30-40 salariati lunar. Deci la finalul lui 2009 numarul va fi mai mic decat la 31 decembrie 2008, cand banca avea 6.800 de angajati", a spus van Groningen.

El a precizat ca, in 2008, aproximativ 100 de persoane plecau din banca "in perioadele dupa ce angajam 200 de oameni".

Presedintele bancii a mai spus ca la nivelul Raiffeisen Bank Romania cheltuielile cu personalul au reprezentat anul trecut aproximativ 50% din totalul cheltuielilor.

Raiffeisen Bank Romania are o expunere de sub 10% pe imobiliare, care va ramane la acelasi nivel
 
Expunerea Raiffeisen Bank Romania pe sectorul imobiliar va ramane cel mai probabil la nivelul din prezent, de aproape 10% din portofoliul bancii, a declarat miercuri presedintele bancii, Steven van Groningen.

"Ne-am stabilit o expunere maxima de 15% pe sectorul imobiliar si, in prezent, suntem comfortabil mai jos, sub 10%. Deci am mai putea creste, dar nu cred ca e momentul si vom ramane la acelasi procent, cel mai probabil", a spus van Groningen.

Astfel, Raiffeisen Bank "nu are cum sa fie afectata de o criza in sectorul imobiliar", a mentionat el.

Pe de alta parte, van Groningen a dat asigurari ca banca-mama va continua sa innoiasca liniile de finantare catre Raiffeisen Bank Romania.

"Nu avem facilitati doar de la banca-mama, ci si de la institutiile financiare internationale", a precizat van Groningen.

Van Groningen a precizat ca, in conditiile in care creditele reprezinta 73% din depozite, banca are "o dinamica pozitiva si suntem lichizi".

Creditele acordate clientilor de Raiffeisen Bank Romania au ajuns la 2,67 miliarde euro la finalul lui 2008, in crestere cu 14% fata de 2007, in timp ce depozitele atrase de banca au depasit 3,65 miliarde euro, potrivit rezultatelor publicate miercuri de banca.

Herbert Stepic, directorul executiv al Raiffeisen International, banca-mama a Raiffeisen Bank Romania, a declarat ca, exceptand dividendele cuvenite actionarilor, grupul Raiffeisen nu a retras si nu va retrage niciun ban din Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: