Instanta a amanat litigiul pentru banii ceruti de Fondul Proprietatea din vanzarea BCR

Data publicarii: 05-03-2009 | Finante-Banci

Instanta a amanat, joi, litigiul pentru suma de 160 milioane euro din vanzarea BCR ceruta de Fondul Proprietatea in procesul cu fostul Minister al Economiei si Finantelor, dupa ce a cerut protocolul semnat intre MFP si Ministerul Economiei, ce arata cine va fi partea reclamata in proces.

"Initial, procesul era intre Fondul Proprietatea si Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). Dupa ce ministerul a fost impartit in doua, odata cu noul guvern, s-a semnat un protocol, pe care vrem sa il vedem si noi, care decide cu cine ne vom judeca", a spus unul din avocatii ce reprezinta Fondul in proces, din partea casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Astfel, al patrulea termen de judecata va avea loc in aprilie, dupa ce negocierile purtate pana in toamna anului trecut intre Fondul Proprietatea si fostul Minister al Economiei si Finantelor au esuat.

Fondul Proprietatea sustine ca trebuie sa mai primeasca de la stat, din banii incasati din privatizarea BCR, inca 160 milioane euro, care reprezinta diferenta dintre valoarea pachetului de 4% din valoarea bancii - la pretul platit de Erste Bank - si suma incasata.

Fondul Proprietatea a primit 88 milioane euro in urma privatizarii BCR, adica 4% din cat a obtinut statul roman, insa Fondul vrea sa primeasca 4% din valoarea BCR, de circa 6 miliarde euro.

Erste a platit, pentru 61,8825% din actiunile BCR, 3,75 miliarde euro, pret la care banca era evaluata la o valoare totala de 6,06 miliarde euro. Statul roman a incasat de la Erste Bank, pentru pachetul de 36,88% din actiuni pe care il detinea, circa 2,2 miliarde euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: