Barron's: topul celor mai bune investitii bursiere pentru urmatorii 10 ani

Data publicarii: 09-03-2009 | Bursa

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, Google, liderul motoarelor de cautare online, si eBay, unul dintre liderii magazinelor online, sunt considerate de revista de afaceri Barron's companiile ale caror actiuni vor evolua cel mai bine in urmatorii 10 ani.

Titlurile Microsoft au fost dezamagitoare pentru investitori in ultimul an, dar profiturile sunt inca atractive, iar potentialul de crestere in viitor este mare, urmare a pozitiei dominante pe piata de software.

Desi actiunile Google si-au injumatatit valoarea din 2007 si pana in prezent, ele raman totusi o investitie recomandata de analistii Barron's, datorita oportunitatilor de crestere pe piata publicitatii online si a lipsei de datorii a companiei.

eBay a fost ales ca urmare a lichiditatilor companiilor, capacitatii de crestere fara a fi necesara o investitie masiva si puterii brandului.

Printre nominalizarile Barron's mai sunt Femas, cel mai mare producator de bauturi alcoolice din America Latina, Ace, activ pe piata asigurarilor, WellPoint, principalul asigurator din SUA si CVS, lant de farmacii din SUA cu peste 6.900 puncte de vanzare.

George Trifu