Bancile din Statele Unite au scos la licitatie locuinte cu pana la 60% mai ieftine

Data publicarii: 09-03-2009 | International

Colapsul pietei imobiliare din Statele Unite a determinat bancile sa scoata la licitatie casele ipotecate cu o reducere de pana la 60% din pretul de achizitie. Un adevarat chilipir, daca ne gandim ca pentru un apartemant cu 5 dormitoare estimat initial la 550.000 de dolari, ar putea fi vandut cu doar 70.000 de dolari.

Pentru cei care nu au cumparat o casa niciodata, aceasta licitatie a fost un adevarat cadou. Case evaluate la sume fabuloase au fost vandute pentru jumatate din pret.

Nu toate casele scoase la licitatie sunt in stare perfecta. Unele au probleme cu instalatiile sanitare, altele au fost vandalizate. Dar nimic nu i-a impiedicat pe cei 1000 de oameni prezenti la licitatia de ieri din Manhattan sa se lupte pentru chilipiruri.

Dincolo de americanii fericiti care cred ca au facut afacerea vietii lor, raman proprietarii evacuati, cei care au locuit in acele case, au facut imprumuturi ipotecare si au ramas pe drumuri pentru ca nu au fost capabili sa-si plateasca datoriile catre banci.

Protestele la adresa acestor licitatii au ramas fara ecou. Interesul mare starnit de preturile mici nu aduc decat un plus bancilor dornice sa-si recupereze investitiile.

Realitatea TV