Prima de casare ar putea fi majorata in vara, daca dealerii nu reusesc sa vanda suficiente masini

Data publicarii: 10-03-2009 | Auto

Prima de casare pentru masinile schimbate prin programul Rabla ar putea creste in vara, daca dealerii auto nu vor putea sa-si respecte angajamentele, pe fondul crizei, a declarat marti ministrul mediului, Nicolae Nemirschi.

"In iunie, la finalul primei etape, vom face o statistica si vom vedea daca si in ce proportie au fost indeplinite angajamentele. Daca, din cauza crizei, din cele 20.000 masini alocate primei etape a programului se vor vinde doar 5.000, luam in calcul cresterea primei de casare", a spus ministrul.

Programul Rabla va incepe miercuri, 11 martie, iar persoanele interesate sa-si schimbe masinile mai vechi de zece ani, dar aflate inca in stare de functionare, vor putea sa acceseze lista producatorilor si importatorilor autorizati pe pagina de internet a Ministerului Mediului si pe cea a Administratiei Fondului de Mediu (AFM)

Prima de casare stabilita pentru acest an este de 3.800 lei, fata de 3.000 lei anul trecut, iar guvernul a majorat numarul masinilor pentru care acorda prima de la 40.000 in 2008 la 60.000.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: