Potentialii investitori imobiliari cauta case la un pret bun, in vederea valorificarii ulterioare

Data publicarii: 11-03-2009 | Imobiliare

Valoarea la care se tranzactioneaza o locuinta de lux, chiar si dupa aplicarea discountului, ramane tot la un nivel ridicat, insa potentialii investitori cauta in continuare imobile la un pret bun, in vederea valorificarii ulterioare, pe termen lung, sustin expertii imobiliari ai Eurometropola.

Reprezentantii companiei imobiliare mai spun ca ofertele pentru high-class tin piept crizei financiare, iar cu toate ca pronosticurile legate de evolutia crizei economice arunca piata imobiliara intr-o ceata rece, activitatea din acest sector ramane in atentie.

"Segmentul de lux isi are clientii sai. E adevarat ca, in contextul actual, orice  pret se negociaza. Procesul de negociere se realizeaza in mai multe etape, cuprinzand o discutie de principiu, vizionarea locuintei si negocierea propriu-zisa, pe baza observatiilor culese la fata locului. Fiind vorba de apartamente pentru segmentul high-class, cu locatie foarte buna, suprafata mare si finisaje de calitate, discounturile acordate de proprietari sunt moderate", au declarat consilierii companiei Eurometropola.

Acestia recunosc ca valoarea la care se tranzactioneaza o locuinta de lux, chiar si dupa aplicarea discountului, ramane tot la un nivel ridicat. "Este foarte interesant ce se intampla pe piata, (...), iar o statistica interna releva faptul ca potentialii investitori cauta imobile la un pret bun, in vederea valorificarii ulterioare, pe termen lung", au subliniat expertii Eurometropola.
 
Potrivit lor, cea mai buna metoda de a valorifica o locuinta este s-o inchiriezi, pentru a-ti genera un cash flow. "Chiriile rezista cel mai bine seismelor imobiliare. Investitorii care cunosc piata cauta apartamente situate in cladiri noi, situate ultracentral sau in zona de nord a Capitalei. High-class-ul se intereseaza in special de locuinte construite dupa 2000, in al caror pret este inclus cel putin un loc de parcare. Astfel de clienti se intereseaza de imobile situate cat mai aproape de parcul Herastrau ori in zone de top ale orasului", adauga consultantii imobiliari.

Datele statsitsice prezentate de companie arata ca, in materie de preturi, cea mai mare priza o au locuintele a caror valoare variaza intre 250.000 si 400.000 de euro. "De exemplu, un apartament de 4 camere din zona de Nord, finalizat in 2006, se vinde in acest moment cu 360.000 de euro. O astfel de locuinta, amplasata intr-o zona atractiva, dotata cu toata aparatura electro-casnica si finisaje de calitate, poate fi inchiriata cu 3.000 de euro pe luna. Calculele de rentabilitate arata ca viitorul cumparator isi va recupera investitia in 10 ani, un termen bun pentru Europa", au subliniat consultantii Eurometropola.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: