Pretentii de criza: Tinerii accepta la angajare salarii de trei ori mai mici decat anul trecut

Data publicarii: 13-03-2009 | HR/Cariere

Criza financiara mondiala nu a afectat doar economia Romaniei, ci si pretentiile financiare ale tinerilor care vor sa se angajeze. Cei aflati in cautare de joburi accepta salarii de trei ori mai mici, fata de anul trecut.

In 2008, cei mai multi dintre studentii care participau la tirgurile de locuri de munca nu acceptau salarii sub 600 de euro. Si asta din cauza ca angajatorii, afectati de lipsa fortei de munca, erau nevoiti sa aprobe cererile salariale ale absolventilor de facultate. In ultimul an, insa, salariile au scazut cu 40%, spun jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

Criza financiara i-a adus cu picioarele pe pamant: cei care doresc un loc de munca accepta chiar si salarii de 200 de euro, sau se angajeaza in domenii diferite fata de cele pe care le-au studiat in facultate.

Mai mult, conditiile puse de angajatori au devenit litera de lege: se cere experienta, iar absolventii nu mai pot sa se angajeze direct pe functii de conducere, asa cum se ntmpla anul trecut. De fapt, putini sunt cei care reusesc sa se angajeze imediat ce au terminat facultatea, chiar daca au obtinut note maxime la examenul de licenta.

antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: