Banca Transilvania permite IMM-urilor sa-si reduca temporar ratele cu pana la 80%

Data publicarii: 17-03-2009 | Finante-Banci

Banca Transilvania (BT) a lansat un produs care permite intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) ale caror afaceri nu au scazut cu mai mult de 50% sa-si reduca unele rate la creditele acordate de banca cu pana la 80% pentru o anumita perioada, diferenta fiind reesalonata.

"Pentru creditele de tip imobiliar, facilitatea permite reducerea cu 50% sau 80% a sumei lunare de plata pentru o perioada de sase pana la 12 luni. In acest caz, clientul trebuie sa prezinte garantii mobiliare sau, dupa caz, garantii imobiliare suplimentare", a spus presedintele bancii, Robert Rekkers.

Pentru creditele rapide, clientii bancii pot rescadenta ratele lunare prin plata a cel putin 20% din valoarea ratei stabilita initial pentru un numar de trei rate.

Totodata, diferenta de pana la 80% din valoarea ratei lunare poate fi reesalonata pe perioada de creditare ramasa, astfel ca firma isi poate amana cu cel mult 45 de zile plata ratelor.

"Pentru majoritatea creditelor pe care le-am acordat, Banca Transilvania a luat in calcul scaderea cu pana la 20-25% a cifrei de afaceri", a spus Rekkers.

Pentru a accesa facilitatea de restructurare a creditului, IMM-urile nu trebuie sa aiba credite restante la Banca Transilvania si pot figura la Centrala Riscurilor Bancare cel mult cu serviciul datoriei C in ultimele 12 luni.

Totodata, cifra de afaceri a respectivelor companii nu trebuie sa fi scazut mai mult de 50% in ultimul an, iar datorile firmei la stat nu trebuie sa depaseasca 60 de zile.

"Aproximativ 70-80% nu iau credite in mod traditional. Prin aceasta masura, vrem sa incurajam imprumuturile. Restructurarea se realizeaza prin amanarea ratelor, luand in calcul si dobanda", a spus directorul executiv pe partea de companii si IMM-uri, Tiberiu Moisa.

Rekkers a precizat ca expunerea bancii pe segmentul de IMM se situeaza la cel mult 15% din portofoliul de credite. Banca Transilvania include in categoria IMM firmele cu o cifra de afaceri anuala de pana la 500.000 euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: