BCR propune actionarilor distribuirea a 40% din profitul net obtinut in 2008 sub forma de dividende

Data publicarii: 25-03-2009 | Finante-Banci

Conducerea Bancii Comerciale Romane (BCR) va propune actionarilor distribuirea sub forma de dividende a 40% din profitul net obtinut anul trecut, calculat in standarde IFRS, adica 813 milioane lei, a declarat Tudor Ciurezu, membru in consiliul de supraveghere al bancii.

"Se propune adunarii generale distribuirea sub forma de dividende a 40% din profitul net contabil obtinut in conditii IFRS, conform contractului de privatizare, ceea ce reprezinta 813 milioane lei", a precizat Ciurezu, care este vicepresedintele SIF Oltenia.

Grupul BCR a obtinut anul trecut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 2,03 miliarde lei (541 milioane euro), sustinut de vanzarea participatiilor la Asiban, Banca Italo-Romena si activitatile de asigurari.

Activele totale ale grupului BCR au avansat cu 9% anul trecut, pana la 69,08 miliarde lei la 31 decembrie 2008, de la 63,36 miliarde lei la finalul lui 2007.

BCR are ca actionar majoritar Erste Bank, care detine 69,3063% din capitalul social, in timp ce cele cinci SIF-uri au, cumulat, 30,1175% din actiuni.

Cei cinci reprezentanti ai BCR sunt Andreas Treichl (presedintele consiliului), Manfred Wimmer (vicepresedinte), Herbert Juranek, Bernhard Spalt si Florin Pogonaru. Tudor Ciurezu, din partea SIF Oltenia, si presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, au fost alesi de actionari in august 2008 pentru a reprezenta cele cinci SIF-uri in consiliul de supraveghere al BCR.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: