Dezvoltatorii imobiliari isi redirectioneaza ofertele catre segmentul mediu si economic

Data publicarii: 25-03-2009 | Imobiliare

Dezvoltatorii imobiliari au inceput sa-si redirectioneze ofertele catre segmentul mediu si economic, a declarat, miercuri, directorului Targului Imobiliar National (TIMON), Vlad Vlasceanu, care a precizat ca piata imobiliara da semne de revenire fata de ultimile luni.

"Sunt semnale ca piata imobiliara tinde sa-si revina fata de ultimile luni. Dezvoltatorii isi redirectioneaza produsele catre nivelul mediu si economic, oferind totodata diverse modalitati de plata pentru achizitionarea de locuinte", a spus Vlasceanu.

Potrivit acestuia in momentul de fata cererea de locuinte este de sapte ori mai mare decat oferta, iar daca dezvoltatorii isi vor opri proiectele de locuinte piata s-ar putea intoarce la nivelul din 2007."Daca nu vor mai fi investitii, iar dezvoltatorii vor vinde de pe stoc, peste doi ani am putea reveni la situatia cand achizitionam o garsoniera cu 70.000 euro in Ferentari", a adaugat directorul TIMON.

El a mai spus ca cei care vor face investitii in aceasta perioada vor fi marii castigatori.

De asemenea, director general al companiei imobiliare Apulum 94, Ioan Sorin Rosu, a declarat ca piata imobiliara isi va reveni deoarece este o piata fundamentala, insa aceasta revenire va fi sub o alta dimensiune.

"Caderea pietei imobiliare a fost in primul rand un soc mental deoarce am fost invatati numai cu cresteri. In continuare suntem dependenti de finantari si de accesul la credite", a spus Ioan Sorin Rosu.

Acesta a mai declarat ca daca componenta financiara va fi in continuare austera preturile din piata ar putea sa mai scada.

Targul Imobiliar National se va desfasura la World Trade Center in perioada 26 - 29 martie si va reuni 54 de companii imobiliare care vor oferi peste 5.000 de apartamente si peste 500 de vile si terenuri. De asemenea, in cadrul acestui targ vor fi lansate sapte noi proiecte imobiliare.

In privinta preturilor, cea mai ieftina locunta din Bucuresti este o garsoniare din ansamblul Red House, dezvoltat de Apulum 94, care costa 34.000 euro, iar cele mai scumpe vile, duplexuri sau penthouse-uri depasesc 250.000 euro.

Circa 70% din locuintele expuse la vanzare sunt finalizate sau in curs de finalizare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: