Japonia a adoptat un buget de stat record, de 708 miliarde euro

Data publicarii: 27-03-2009 | International

Parlamentul nipon a adoptat vineri un buget de stat record, de 88.500 miliarde yeni (708 miliarde euro), pentru anul fiscal aprilie 2009-martie 2010, care se anunta a fi cuprins de recesiune, relateaza AFP.

Deputatii, dintre care cei mai multi fac parte din coalitia de dreapta, aflata la conducere, au aprobat bugetul, in ciuda respingerii acestuia cu numai cateva ore inainte de catre Senat. Constitutia prevede ca in cazul unei divergente intre cele doua camere asupra bugetului, deputatii au ultimul cuvant.

Dupa adoptarea noii legi bugetare, guvernul vrea sa voteze finantari suplimentare pentru amplificarea masurilor anticriza, cerute de reprezentantii industriilor si alti actori economici.

Guvernul a inaintat deja o serie de masuri costisitoare pentru stimularea consumului privat, mentinerea investitiilor si ajutorarea companiilor afectate de scaderea cererii si restrictiile de creditare.

O parte a bugetului prevede emisiunea de obligatiuni de stat in valoare de aproximativ 33.300 miliarde yeni (266 miliarde euro), depasind pentru prima data in ultimii patru ani pragul de 30.000 miliarde yeni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: