America Latina se confrunta probabil cu cel mai puternic soc din istorie, considera FMI

Data publicarii: 30-03-2009 | International

America Latina se confrunta probabil cu cel mai mare soc din istorie in contextul actualei crize a creditelor, insa este mai bine pozitionata pentru o revenire decat in crizele economice anterioare, datorita pregatirilor fiscale imbunatatite, a declarat sambata un oficial FMI, citat de Reuters.

Regiunea va inregistra in acest an o crestere negativa, insa revenirea depinde in mare parte de tarile industrializate, ce trebuie sa deblocheze fluxul de capital, sa redreseze bancile si sa mentina stimulii de crestere economica, a declarat Nicolas Eyzaguirre, directorul departamentului pentru emisfera vestica din cadrul Fondului Monetar International (FMI).

"Acesta este probabil cel mai puternic soc cu care s-a confruntat regiunea vreodata, insa, de aceasta data, nivelul de pregatire este mult mai bun", a spus Eyzaguirre.

Criza erodeaza progresele economice realizate de regiune, dupa cresterea din ultmii ani a preturilor marfurilor exportate, si ameninta sa creasca cu 6 milioane numarul persoanelor sarace, potrivit estimarilor Bancii Mondiale.

Criza financiara mondiala a redus cererea produselor exportate de America Latina si a ieftinit marfurile cheie, de la petrol la cupru.

Banca Mondiala estimeaza ca revenirea economiilor din America Latina si regiunii Caraibelor ar putea avea loc din al doilea trimestru din 2010.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: