Bancile nu va mai impun sa lucrati cu carte munca pentru acordarea unui credit

Data publicarii: 30-03-2009 | Finante-Banci

Pentru credite, bancile nu va impun sa lucrati cu carte munca! Institutiile de credit va pot oferi imprumutul dorit si daca aveti o profesie care presupune doar un contract de colaborare, de exemplu.

Nu toti cei care au nevoie de credite isi obtin veniturile din salariu. Prin urmare, bancile acorda imprumuturi si celor care au contracte de drepturi de autor, contracte de colaborare sau sunt actionari la o companie si castiga din profitul ei.

Singura conditie este ca solicitantul imprumutului sa faca dovada ca veniturile au fost constante si declarate la Administratia Financiara.

De exemplu, daca veniturile dumneavoastra provin din contracte de administrare, institutiile financiare iau in considerare 75% din venitul net atunci cand calculeaza creditul. Contractul trebuie sa aiba o vechime de cel putin 12 luni si compania sa fie activa de cel putin 2 ani.

Contractele de drepturi de autor sunt luate in considerare daca au o vechime de cel putin 3 luni si sunt incheiate pe perioada nedeterminata. In cazul dividendelor, nu se acorda credite daca firma are datorii la bugetul de stat si al asigurarilor sociale sau este in procedura de lichidare sau faliment.

Si pensionarii pot lua de credite, pentru ca pensiile sunt similare salariilor. Bancile iau in calcul suta la suta din suma inscrisa pe talon.

Mai pot lua credite cei cu profesii liberale, cum sunt avocatii, notarii, medicii, arhitectii, executorii judecatoresti, expertii tehnici si contabilii, auditorii, consultantii fiscali sau traducatorii.

Realitatea TV