Forbes a inclus Romania in Top 15 tari de vizitat pe timp de criza

Data publicarii: 18-05-2009 | Turism

"Scaderea preturilor si intarirea dolarului in raport cu monedele nationale au facut aceste locuri exotice abordabile pentru turistii americani", spun redactorii Forbes in deschiderea topului cu cele mai bune 15 locuri de vizitat in timpul crizei.

Pentru a stabili clasamentul, analistii prestigioasei reviste au intocmit o lista cu tarile a caror moneda s-a depreciat cu mai mult de 15% fata de dolar in ultimul an. Cele 28 de state listate initial au fost filtrate in a doua faza in functie de pretul biletelor de avion si puterea monedei nationale in comparatie cu cea americana.

Pe prima pozitie a topului figureaza Ungaria, urmare a deprecierii cu 30% a forintului si a biletelor relativ ieftine, 590 dolari din New York in Budapesta. Pe locul doi se afla Suedia si pe trei Polonia, unde zlotul a pierdut 50% fata de dolar. 

Romania apare pe locul 11, clasata intre Islanda (10) si Chile (12). Cu o devalorizare de 30% a leului si un cost al biletului de 970 dolari, Forbes recomanda turistilor care viziteaza Romania un tur al Transilvaniei, casa legendei lui Dracula.

Redactia BankNews.ro