Un trader din cadrul Citigroup cere plata unui pachet salarial de 100 milioane dolari

Data publicarii: 27-07-2009 | International

Un trader din cadrul Citigroup Inc. cere gigantului financiar sa ii plateasca un pachet salarial pentru acest an ce ar putea totaliza 100 milioane dolari, ceea ce ar putea reaprinde discutiile privind bonusurile din sectorul financiar bancar, relateaza Wall Street Journal.

Traderul Andrew J. Hall este directorul diviziei de comert energetic Phibro LLC, o divizie cu activitate putin cunoscuta, cu sediul intr-o fosta ferma din Connecticut, de la care provine o parte considerabila din veniturile Citigroup.

Pachetul salarial cerut de Hall pune Citigroup intr-o postura dificila. Desfacerea contractului ar putea duce la plecarea lui Hall si la un proces anevoios. Insa efectuarea unor plati mari, chiar si pe baza unor contracte anterioare, ar putea supune banca unor critici din partea politicienilor si investitorilor.

Citigroup Inc. a raportat luna aceasta un profit net de 4,28 miliarde dolari in al doilea trimestru, peste asteptarile analistilor, pe fondul castigurilor de pe urma vanzarii participatiei majoritare detinute la compania de brokeraj Smith Barney.

In urma pierderilor suferite din cauza crizei financiare, Citigroup, odata cea mai mare banca americana, dupa active, a coborat pe locul trei, in urma Bank of America si JPMorgan Chase & Co.

NewsIn