Tepe marca Prima Casa. Patru escroci au strans 150.000 euro de la oamenii care vroiau sa cumpere o locuinta

Data publicarii: 12-08-2009 | Actualitate

Programul Prima Casa se dovedeste a fi un prilej de "tepe", pentru romanii inventivi. Patru persoane care se dadeau drept angajati ai primariilor sau ai serviciilor secrete au reusit sa insele mai multe familii si sa le ia banii.

Potrivit lui Christian Ciocan, purtator de cuvant al Politiei Capitalei, este vorba despre doua femei si doi barbati care lucrau la o agentie imobiliara. Ei promiteau celor care doreau sa isi achizitioneze o locuinta prin programul Prima Casa, ca vor intermedia tranzactia. Cei patru le spuneau cumparatorilor ca trebuie sa plateasca numai 60.000 de euro, restul sumei fiind subventionat din fondurile Agentiei Nationale pentru Locuinte sau de Primaria sectorului 5.

Escrocii obtineau contractele de vanzare-cumparare de la oficiile postale, le atribuiau un numar de inregistrare si obligau doritorii sa incheie un antecontract si sa plateasca un avans intre 5000 si 8000 de euro.

Peste 29 de plangeri au fost inregistrate de politisti, prejudiciul ridicandu-se la suma de 150.000 de euro. Politia a recuperat aproximativ 35% din acesti bani, prin sechestrul pus pe mai multe bunuri care apartin celor patru suspecti. Este vorba despre echipamente IT si un autoturism de lux.

Trei dintre cei patru au fost arestati preventiv si au interdictia de a parasi localitatea, a patra persoana, o femeie, nefiind de gasit la momentul actual.

Antena3