O directoare a SC Broker SA a fost arestata preventiv in legatura cu o frauda de peste 9 milioane de lei

Data publicarii: 02-10-2009 | Actualitate

Directoarea sucursalei Deva a SC Broker SA Cluj-Napoca, Adriana Iuliana Constantin, a primit, in data de 30 septembrie, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pentru inselaciune, dupa ce a pacalit mai multe persoane care intentionau sa investeasca pe piata financiara, informeaza un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit comunicatului, directoarea mai este cercetata si pentru delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. In urma anchetei, a reiesit ca, in perioada 2005-2008, in calitate de director al sucursalei Deva a SC Broker SA Cluj-Napoca, inducand in eroare persoane care intentionau sa investeasca pe piata financiara, Adriana Constantin a intocmit in fals clientilor portofolii si le-a eliberat chitante pentru sumele primite cu titlul de investitie, fara a le inregistra in evidentele contabile.

Astfel, directoarea a pus la punct un mecanism financiar prin care sute de persoane au fost induse si mentinute in eroare cu privire la calitatea acestora de investitori, in realitate banii fiind insusiti de inculpata. Procurorii DNA au evaluat prejudiciul, raportat la partile vatamate identificate pana in acest moment, la valoarea de 9.427.487 lei. De asemenea, Tribunalul Alba a dispus masura arestarii preventive pe termen de 30 de zile fata de aceasta.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: