FORMULA 1, Felipe Massa: Piquet mi-a furat titlul mondial in 2008!

Data publicarii: 02-10-2009 | International

Pilotul brazilian Felipe Massa, de la Ferrari, l-a acuzat pe conationalul sau Nelson Piquet jr. ca l-a deposedat de titlul mondial in Formula 1, prin accidentul comis intentionat in 2008, la Marele Premiu din Singapore.

Massa, care a pierdut titlul la un singur punct in favoarea britanicului Lewis Hamilton, era lider in momentul accidentului lui Piquet din celebra cursa de la Singapore. In urma accidentului care a adus safety-car-ul pe pista si a unui pit-stop mai slab al celor de la Ferrari, pilotul brazilian al scuderiei nu s-a mai clasat in puncte la acel Mare Premiu

"Acela a fost un furt, iar eu am ramas fara titlu. Nu este normal ca rezultatul cursei sa ramana acelasi", a declarat Massa pentru televiziunea Globo. "Atunci cand se intampla aranjamente in fotbal masurile sunt altele. In Italia, Juventus a fost retrogradata in urma unui asemenea scandal. FIA l-a trimis acasa doar pe Briatore. Nu mi se pare corect", a mai spus brazilianul.

"Cred ca Nelson va avea sanse mici sa revina in Formula 1. E adevarat ca atitudinea unei echipe care obliga pilotul sa faca un accident pentru a-i prelungi contractul nu este normala, dar si el trebuia sa spuna imediat la ce a fost supus, nu sa astepte sa fie concediat", a opinat Felipe Massa, in primele sale declaratii legate de acest incident.

Felipe Massa s-a intalnit joi cu Nelson Piquet pe un circuit de karting din Sao Paolo, acolo unde pilotul Ferrari a facut primele sale antrenamente de la teribilul accident din Marele Premiu al Ungariei. Oficialii Ferrari nu au exclus o posibila revenire a lui Massa chiar in acest sezon, iar brazilianul are asigurat locul la Ferrari pentru 2010, sezon in care il va avea alaturi pe Fernando Alonso.

Adevarul