ARIS trebuie dezvoltata ca un centru de competenta care sa acorde consultanta investitorilor

Data publicarii: 05-10-2009 | Afaceri

Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) ar trebui dezvoltata ca un centru de competenta, care sa ofere consultanta investitorilor, a declarat presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Radu Merica.

"Un investitor are o idee de afacere. El nu vrea sa devina specialist in constructii sau IT. Aceste lucruri trebuie sa ii fie oferite. In unele zone a fost posibil pe investitiile locale, insa problema tine de consultanta, iar ARIS ar trebui sa fie dezvoltata ca un centru de competenta", a spus Merica.

Alaturi de ceilalti reprezentanti ai investitorilor, vicepresedintele Camerei de Comert, Raymond Brede, sustine infiintarea unui birou unic adresat investitorilor si in special IMM-urilor care sa ofere de la informatii elementare pana la consultanta juridica.

"Rolul unui organism care sa asiste investitorii trebuie extins pana la consultanta legala si accesarea de fonduri europene", a declarat Brede.

Acesta a punctat ca principalele firme care trebuie sprijinite sunt IMM-urile, care nu au fondurile necesare pentru angajarea unor consultanti specializati, asa cum fac multinationalele.

"Trebuie sa recunoastem ca ARIS nu a mai functionat in ultimii ani. Noi nu spunem ca avem nevoie de un nou organism, ci de unul functional", a spus, presedintele Camerei de Comert Romano-Americane, Sorin Mindrutescu.

NewsIn