Forbes Romania: Dinu Patriciu, Ioan Niculae si Ion Tiriac sunt cei mai bogati din Romania

Data publicarii: 05-10-2009 | Afaceri

Oamenii de afaceri Dinu Patriciu, cu o avere de 2,2 mld euro, Ioan Niculae cu 1,2 mld euro si Ion Tiriac cu o avere de aproximativ 900 mil. euro, sunt cei mai bogati romani, ocupand primele trei pozitii ale Top 500 miliardari realizat de revista Forbes Romania, au declarat luni oficialii Forbes.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv pe primul loc al clasamentului celor mai bogati romani se afla Dinu Patriciu a carui avere a crescut cu 10% de la 2 mld. euro cat avea in anul precedent.

Potrivit realizatorilor topului, omul de afaceri Ion Tiriac a coborat un loc in topul celor mai bogati romani, fiind devansat de patronul Grupului Interagro Ioan Niculae care a devenit al doilea cel mai bogat roman.

Pe de alta parte, patronul Clubului de fotbal Steaua, Gigi Becali a pierdut cel mai mult din cauza actualei crize, avand in vedere ca in ultimele 12 luni averea lui a scazut cu 525 mil.euro ajungand in prezent la circa 200 milioane de euro.

In plus, in topul cinci al celor mai mari perdanti din ultimele 12 luni se regasesc Zoltan Teszari, care a avut perderi de 500 milioane euro, Sorin Ovidiu Vantu, 425 milioane euro, sotii Rapotan cu perderi de 420 milioane euro si Veronica Dragan cu 365 milioane euro.

De asemenea, oamenii de afaceri care au obtinut cele mai mari castiguri au fost Ioan Niculae, cu o crestere de 625 milioane euro, Gabriel Popoviciu cu 325 milioane de euro mai mult, Dinu Patriciu cu 250 milioane euro, Gabriel Comanescu cu 230 milioane euro si Aurel Muntean cu 175 milioane euro mai mult.

"Topul Forbes Romania 500 miliardari" a fost realizat in colaborare cu firme de specialitate precum Societatea de Evaluare Imobiliara Darian, iar pentru realizarea acestuia au fost analizate si evaluate peste 3.000 de companii si propritati imobiliare.Revista Forbes este specializata la nivel mondial in alcatuirea clasamentelor oamenilor de afaceri si managerilor de la nivel global.

NewsIn