Franta va acorda ajutoare de 2 miliarde euro pentru IMM-uri

Data publicarii: 05-10-2009 | International

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat luni noi ajutoare pentru consolidarea fondurilor proprii ale intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si ale companiilor mai mari afectate de criza, in valoare de pana la 2 miliarde euro, relateaza AFP.

"Vom pune 2 miliarde euro la dispozitia IMM-urilor si a companiilor de marime intermediara, pentru a le consolida fondurile proprii", a declarat presedintele francez.

Sarkozy a precizat ca programul de ajutor va fi operational imediat.

Masurile vin dupa declaratiile facute joi de premierul francez Francois Fillon, ce a oficializat infiintarea Fondului de Consolidare si de Dezvoltare a Companiilor, cu un buget de 200 miliarde euro.

Aporturile de capital anuntate de Sarkozy ar putea trece prin Fondul Strategic de Investitii (FSI), un instrument creat la finalul lui 2008, la apogeul crizei financiare.

Prezentat initial ca un fond suveran francez cu rezerve de 20 miliarde euro, acesta avea drept scop sustinerea companiilor din sectoare strategice ale economiei, precum cel auto si cel aeronautic, preluand participatii de capital in cadrul acestora.

NewsIn