Uniqa Asigurari mizeaza pe un nou canal de vanzari, ce ar putea aduce un sfert din vanzari in 2012

Data publicarii: 07-10-2009 | Afaceri

Uniqa Asigurari estimeaza ca noul canal de vanzari, ce permite angajatilor si intermediarilor sa dezvolte propria afacere, va genera 25% primele brute subscrise de companie la sfarsitul lui 2012, a declarat directorul national al retelei de parteneri exclusivi Uniqa Asigurari.

Noul canal de vanzari UniqAgent are unele similitudini cu franciza si le ofera angajatilor si intermediarilor in asigurari cu experienta posibilitatea de a-si dezvolta propria afacere, devenind parteneri exclusivi.

"Uniqa Asigurari vrea sa deschida cinci agentii pana la sfarsitul acestui an. In prezent suntem in faza de selectie pentru a alege cei mai buni vanzatori", a afirmat directorul national al retelei de parteneri exclusivi Uniqa Asigurari, Florin Calin.

El a explicat ca, pentru a deveni UniqAgent, viitorul partener trebuie sa aiba exerienta in asigurari si un portofoliu de clienti, insa poate face traning in cadrul Uniqa Asigurari daca nu are experienta si vrea sa inceapa o astfel de afacere.

"Singurele taxe care vor fi platite de cei care vor sa fie UniqAgent sunt aceleasi ca pentru deschiderea unei societati comerciale", a precizat Calin.

El a adaugat ca nu exista o taxa de franciza, iar Uniqa Asigurari va investi in medie 20.000 - 25.000 euro pentru un sediu si va suporta cheltuielile cu tot ceea ce reprezinta amenajarea agentiei. In schimb, cheltuielile cu utilitatile si chiria sunt platite de catre noul partener si numai partea de telecomunicatii este achitata de Uniqa Asigurari.

Calin a estimat ca amortizarea investitiei intr-o astfel de agentie se face in circa doi ani, iar in cazul in care agentia ar urma sa fie vanduta unei a treia persoane, este nevoie de acordul Uniqa.

Vicepresedintele directoratului Uniqa Asigurari, Alfred Vlcek, a mentionat ca rata esecului este de 0,01% in Austria. 

Noul concept a fost lansat in 1999 in Austria, contribuind in proportie de 40% la volumul de prime brute subscrise in 2008.

Uniqa Asigurari estimeaza un volum de prime brute subscrise de circa 20 milioane euro la finalul lui 2012 prin noul canal de vanzari UniqAgent, in care va investi 4 milioane euro si care consta in dezvoltarea unei retele de parteneri exclusivi Uniqa Asigurari.

NewsIn